Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

YPE & THE SCHAVERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1985 - heden

Genre

country, new wave, punk, rockabilly, sixties

Ype & The Schavers

Ype & The Schavers combineert sixties, rockabilly en country & western met punk en new wave, beïnvloed door bands als The Undertones, The Replacements en The Saints.
Volledige biografie...

Bezetting

Reinder Kerkhof   gitaar, zang
Kees Wedman   basgitaar, zang
Feike van der Leij   gitaar, orgel, zang
Wilt van der Kooi   drums

Biografie Ype & The Schavers

Ype & The Schavers combineert sixties, rockabilly en country & western met punk en new wave, beïnvloed door bands als The Undertones, The Replacements en The Saints.

1985 - 2008

Ype & The Schavers is vernoemd naar dominee Ype Schaaf en komt voort uit de Friestalige band Skuor. De band speelt in eerste instantie covers. Het eigen materiaal wordt merendeels geschreven door zanger/gitarist Reinder Kerkhof (Kobus Gaat Naar Appelscha). De bandleden treden op in oberkledij, overgehouden uit hun tijd als coverband The Honeymoon Thrillers. De eerste demo wordt in 1986 opgenomen in de Tremp Studio te Beetgum. Heropnamen belanden op het minialbum We All Gonna Die. Een recensie in het muziekblad Vinyl leidt tot landelijke bekendheid binnen het alternatieve circuit. Het tweede album, opgenomen met Walter Tremp in april 1989, blijft lang op de plank liggen omdat de band ontevreden is over de mix. De opnamen verschijnen in 2008 uiteindelijk als onderdeel van We All Gonna Die+, een heruitgave van het eerste minialbum. Na 1990 is Ype & The Schavers live niet meer zeer actief, al is de band nooit officieel opgeheven.

Kobus Gaat Naar Appelscha

Discografie Ype & The Schavers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Ype & The Schavers

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer