Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ZANGER RINUS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Zanger Rinus in 2008

Periode

19-08-1970 - heden

Genre

amusementsmuziek, Nederlandstalig, pop/rock, schlager

Online

Officiële website

Zanger Rinus

Zanger Rinus is Rinus Dijkstra (19 augustus 1970) uit Drachten. Hij dankt zijn faam aan filmpjes van vrolijke Nederlandstalige liedjes als Hey Marlous (2008) en Met Romana Op De Scooter (2011) die door miljoenen mensen via YouTube worden bekeken. Zijn teksten gaan over het algemeen over verschillende dames, meestal favoriete ...
Volledige biografie...

Bezetting

Rinus Dijkstra   zang

Genoemd in de biografie van

2012   Don Diablo

Biografie Zanger Rinus

Zanger Rinus is Rinus Dijkstra (19 augustus 1970) uit Drachten. Hij dankt zijn faam aan filmpjes van vrolijke Nederlandstalige liedjes als Hey Marlous (2008) en Met Romana Op De Scooter (2011) die door miljoenen mensen via YouTube worden bekeken. Zijn teksten gaan over het algemeen over verschillende dames, meestal favoriete zangeressen. De muziek is vaak afkomstig van orkestbanden met bestaande Duitse schlagers. Rinus' vriendin Deborah figureert in het merendeel van zijn videoclips. De filmpjes bereiken de Nederlandse televisie, onder meer in het veelbekeken televisieprogramma De Wereld Draait Door waar in 2009 een fragment van Hey Marlous wordt vertoond in De TV Draait Door, de rubriek voor tv-bloopers en andere opvallende fragmenten van televisie en internet. Alle media-aandacht levert de zanger optredens op in kroegen en op kermissen. In juli 2011 maakt het actualiteitenprogramma EenVandaag op Nederland 1 een kort portret van Rinus met de vraag of er niet door derden misbruik wordt gemaakt van het feit dat de zanger een verstandelijk beperking heeft. De single Jij Mag Eerder Rijden (‘Kiele kiele kiele, een auto heeft vier wielen’) wordt gebruikt in de campagne voor het experiment 2toDrive waarbij vanaf november 2011 jongeren vanaf 17 jaar hun rijexamen mogen afleggen. Rinus en Deborah spelen de hoofdrol in de videoclip bij de single Make You Pop (2012) van Don Diablo. De single Eet Veel Bananen (2012) is een duet met Ronnie Ruysdael (ex-De Sjonnies) op de melodie van het lied van de toreador uit de opera Carmen van Georges Bizet.

Discografie Zanger Rinus

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Zanger Rinus

Audio/Video Zanger Rinus

Video Zanger Rinus

Eet veel bananen - Zanger...
Eet veel bananen - Zanger Rinus & Ronnie Ruysdael ft. Debora
Zanger Rinus - Ushi Dushi
Zanger Rinus - Ushi Dushi
Zanger Rinus - Met Romana...
Zanger Rinus - Met Romana op de scooter [HD]
Zanger Rinus: 'Jij mag ee...
Zanger Rinus: 'Jij mag eerder rijden' (kiele kiele kiele een auto heeft 4 wielen)
Zanger Rinus - He kastelein
Zanger Rinus - He kastelein
Zanger Rinus - Hey Marlous
Zanger Rinus - Hey Marlous
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Zanger Rinus - Hey Marlous

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer