Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ZANILLYA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Zanillya in 2011

Periode

02-05-1983 - heden

Genre

Grote Prijs van Nederland, hiphop, rap

Online

Officiële website

Zanillya

Zanillya Maria Farrell (Hannover, 2 mei 1983) is een hiphopmuzikant die rapt in het Nederlands, Engels en Papiamento. Ze is de dochter van Bobby Farrell (1949-2010), bekend van de internationale hitgroep Boney M. Popsterren Prince, Janet Jackson, Sade en Sheena Easton inspireren Zanillya op jonge leeftijd om zelf muziek te ...
Volledige biografie...

Instrumenten

rap

Genoemd in de biografie van

2011   Sinas

Biografie Zanillya

Zanillya Maria Farrell (Hannover, 2 mei 1983) is een hiphopmuzikant die rapt in het Nederlands, Engels en Papiamento. Ze is de dochter van Bobby Farrell (1949-2010), bekend van de internationale hitgroep Boney M. Popsterren Prince, Janet Jackson, Sade en Sheena Easton inspireren Zanillya op jonge leeftijd om zelf muziek te gaan maken. Ze volgt een cursus van een jaar bij theatergroep De Nieuw Amsterdam waar ze ook deelneemt aan de 5 O' Clock Class, een vooropleiding voor de dansacademie. Ze vervolgt haar studie bij de Fontys Rockacademie in Tilburg. Haar eerste, tien tracks tellende EP Kortsluiting (2011) is een samenwerking met jongerenzender BNN en State Magazine. In december 2011 is Zanillya de eerste vrouwelijke winnares van De Grote Prijs Van Nederland in de categorie Hiphop. De rapster treedt onder meer op tijdens Eurosonic in Groningen (januari 2012), Beats and Roots in 's-Hertogenbosch (juni 2012), het festival Black Magic Woman in het Bijlmer Parktheater, Amsterdam (november 2012) en als onderdeel van het reizend festival Popronde. Speciaal voor het kunstprogramma Art Tracks bij de AVRO-televisie vormt ze in juni 2012 samen met rapper Brainpower een gelegenheidsduo. Samen schrijven ze een nummer geïnspireerd door het schilderij Dubbelportret van Oskar Kokoschka. De single Voetstappen (2012) is een ode aan haar vader. Zanillya levert in februari 2013 een bijdrage op de single Free Energy van de groep Sinas.

Discografie Zanillya

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Zanillya

Audio/Video Zanillya

Video Zanillya

Extra opname: Zanillya - ...
Extra opname: Zanillya - Me Baby - 25-1-2012
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Extra opname: Zanillya - Me Baby - 25-1-2012

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer