Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ZIGGO DOME

Overzicht | Biografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2012 - heden

Genre

pop, rock

Online

Officiële website

Ziggo Dome

De Ziggo Dome is een concerthal in Amsterdam-Zuidoost met een capaciteit van 17.500 plaatsen. De zaal staat in hetzelfde gebied als de Amsterdam ArenA en Heineken Music Hall. Het ontwerp is van Benthem Crouwel Architekten. Marco Borsato is op 24 juni 2012 de eerste Nederlandse artiest die in de Ziggo ...
Volledige biografie...

Biografie Ziggo Dome

De Ziggo Dome is een concerthal in Amsterdam-Zuidoost met een capaciteit van 17.500 plaatsen. De zaal staat in hetzelfde gebied als de Amsterdam ArenA en Heineken Music Hall. Het ontwerp is van Benthem Crouwel Architekten. Marco Borsato is op 24 juni 2012 de eerste Nederlandse artiest die in de Ziggo Dome optreedt, twee dagen later gevolgd door de eerste buitenlandse artiest, de Amerikaanse rockband Pearl Jam. MOJO Concerts organiseert het merendeel van de ruim dertig evenementen die in 2012 in de zaal plaatsvinden. In de eerste maanden doen grote internationale acts de zaal aan, zoals Muse, Radiohead, Madonna, Lady GaGa en George Michael. Artiesten en publiek zijn zeer te spreken over de akoestiek. Het pand bezit een eigen studio waarmee het mogelijk is concerten op te nemen. Het uitverkochte jubileumoptreden van Bløf op 30 november 2012 wordt live uitgezonden via het evenementenkanaal van kabeltelevisie-exploitant Ziggo en geprojecteerd vanaf het LED-scherm aan de buitenkant van de Ziggo Dome die bekleed is met in totaal 840.000 ledlampjes.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Ziggo Dome

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer