Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ZOMBI SQUAD

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Zombi Squad

Periode

1990 - heden

Genre

hiphop

Zombi Squad

Groningse rapgroep die begin jaren '90 ontstaat uit een collectief van 'hiphoppers'. De hiphopcrew laat vooral van zich horen middels verzamel-cd's.
Volledige biografie...

Bezetting

Mad Pat   elektronica
Freez   draaitafels
Sherlock   rap
Shockwave   rap

Genoemd in de biografie van

1994   Mendoza Dance Parti

Biografie Zombi Squad

Groningse rapgroep die begin jaren '90 ontstaat uit een collectief van 'hiphoppers'. De hiphopcrew laat vooral van zich horen middels verzamel-cd's.

1990 - 1991

Aan het eind van de jaren '80 zijn in Groningen drie rapcrews actief. Begin 1990 besluiten deze groepen tot een collectieve samenwerking. Dit resulteert in een vijftienkoppig gezelschap dat de naam Da Zombi Squad draagt. Op basis van het winnen van een popcompetitie in Friesland, staat Da Zombi Squad in 1991 op een promotiesingle, getiteld Dizzy.

1992

Zombi Squad levert een bijdrage aan de verzamel-cd Exiles From Da Neverlands.

1993

Zombi Squad werkt mee aan een enkele jazz-cd's.

1994

Van de vijftienman tellende bezetting vallen in de loop van de jaren tien mensen af. Het is echter niet zo dat het overgebleven vijftal de andere leden ontslaat. Door 'natuurlijk verloop' blijft uiteindelijk een vaste kern van vijf mensen over. Medio 1994 verschijnt de Blockbuster-verzamel-cd met daarop diverse Nederlandse hiphop-acts, waar onder Zombi Squad. De compilatie is een vervolg van de Exiles From Da Neverlands-verzamelaar uit 1992. In hetzelfde jaar werkt Zombi Squad mee aan de verzamel-cd Brainkilla, een Europees overzicht van hardcore hiphopcrews.

1995

Zombi Squad Via het Duitse undergroundlabel Vinyl Vendetta wordt de mini-elpee Rough And Poetically uitgebracht. Zombi Squad kiest voor een Duits label, omdat men op die manier een gemakkelijker ingang verwacht in de Duitse hiphopscene. Bovendien wordt het label bestierd door mensen met een hiphopachtergrond. De Groningers leveren tevens nummers aan voor een verzamel-cd van de Stichting Conamus. In de loop van het jaar wordt een videoclip gemaakt van het nummer Rough And Poetically.

1996

Zombi Squad levert andermaal een bijdrage aan een compilatie-album. Deze keer gaat het om een cd van de Dutch Rock Foundation.

1997

Opnieuw is de hiphopact te vinden op een verzamelaar: Babylon Beats, een overzicht van Europese rapcrews.

1998

In juni wordt deel I van de Zombi Sound Systems-serie uitgebracht. De cassette bevat live- en studio-opnamen. Zombi Squad treedt onder meer op tijdens het International Breakdance Event in Rotterdam, maar staat ook in Noorwegen (Oslo) en Duitsland (Berlijn) op de planken. Tommy Tee stelt de verzamelcd Bonds, Beats And Beliefs samen. Hierop is Zombi Squad ook vertegenwoordigd.

1999

Medio 1999 verschijnen Zombi Sound System Volumes I & II op één cd.

2000

Zombi Squad treedt geregeld op in Nederland en daarbuiten. In september zijn de hiphoppers te gast op een festival in Berlijn. Shockwave brengt onder zijn eigen naam in eigen beheer een 12" uit die gedeeltelijk is geproduceerd door Precise.

2006

Het album Appointment With The Underground verschijnt op BumRush Recordings in samenwerking met het Duitse AL Dente label uit Keulen. De productie is in handen van Tommy Tee uit Noorwegen die eerder heeft gewerkt met o.a. Talib Kwali, MOP en Pete Rock. De cd bevat ook productionele bijdragen van Monroe en Mad Pat, de eigen producer van Zombi Squad.

Discografie Zombi Squad

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Zombi Squad

Audio/Video Zombi Squad

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer