Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PHILHARMONIE ZUIDNEDERLAND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2013 - heden

Genre

klassiek

Online

Facebook
Officiële website

philharmonie zuidnederland

De philharmonie zuidnederland (zonder hoofdletters) ontstaat in april 2013 uit een fusie van Het Brabants Orkest en het Limburgs Symfonie Orkest. Door de fusie is het orkest een van de grootste in Nederland. Het orkest speelt in volledige bezetting grote stukken van componisten als Strauss, Mahler, Wagner en Stravinsky en ...
Volledige biografie...

Biografie philharmonie zuidnederland

De philharmonie zuidnederland (zonder hoofdletters) ontstaat in april 2013 uit een fusie van Het Brabants Orkest en het Limburgs Symfonie Orkest. Door de fusie is het orkest een van de grootste in Nederland. Het orkest speelt in volledige bezetting grote stukken van componisten als Strauss, Mahler, Wagner en Stravinsky en waar nodig opgesplitst in meerdere kleinere kamerorkesten als het gaat om composities voor kleinere bezettingen. In het eerste seizoen wordt de koers en continuïteit bepaald door (gast)dirigenten van de samenstellende orkesten, zoals Kees Bakels, Jan-Willem de Vriend, Ed Spanjaard, Otto Tausk en Andrew Grams. Door de omvang heeft het orkest vele mogelijkheden om zich uitgebreid in de regio Brabant, Limburg en Zeeland te manifesteren en zich ook in te zetten voor educatieve doeleinden. De philharmonie zuidnederland werkt samen met Opera Zuid, maar doet ook mee met kleinere projecten, zoals bijvoorbeeld het album Everyone Gets The Song They Deserve (september 2013) van de Eindhovense band D Deadly.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's philharmonie zuidnederland

Audio/Video philharmonie zuidnederland

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer